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授業ホームシラバス講義資料

講義の名称

生命農学基礎講義 (Basics of Bioagricultural Sciences)

講義の概要

脂質関連の生化学・バイオテクノロジーについて、生物資源利用という観点から概説する。

Biochemistry and biotechnology of lipids are outlined from the view point of bio-resource utilization.

講義の内容

生命農学分野に関連した特定のトピックについて基礎的な講義を行う。 本年度は糖質・蛋白質と並ぶ三大栄養素である脂質関連の生化学・バイオテクノロジーについて、生物資源利用という観点から概説する。 授業には主として英語を用い、WEBシステムを介した履修システムを活用する。

This course offers some topics related to the field of Bioagricultural Sciences. In this year, biochemistry and biotechnology of lipids, which are one of the three main classes of nutrient along with carbohydrates and proteins, are outlined from the view oint of bio-resource utilization. The class is given mainly in English with the help of WEB learning system.

課題

各章の理解を確認するためのテストです。

Chapter 1. Basics On Lipid Chemistry (PDF 文書, 63KB)

Chapter 2. Production Of Lipids From Natural Sources (PDF 文書, 41KB)

Chapter 3. Chemical Modification Of Oils And Fats (PDF 文書, 48KB)

Chapter 4. Enzymatic Modification Of Oils And Fats (I), (II) (PDF 文書, 61KB)

Chapter 5. Enzymatic Modification Of Oils And Fats (III), (IV) (PDF 文書, 93KB)

Chapter 6. Biocatalytic Conversion Of Other Lipids (PDF 文書, 75KB)

Chapter 7. Use Of Lipases For Organic Syntheses (PDF 文書, 59KB)

スケジュール

講義内容
1 Basics On Lipid Chemistry (I) (Chapter 1)
2 Basics On Lipid Chemistry (II) (Chapter 1)
3 Production Of Lipids From Natural Sources (I) (Chapter 2)
4 Production Of Lipids From Natural Sources (II) (Chapter 2)
5 Chemical Modification Of Oils And Fats (I) (Chapter 3)
6 Chemical Modification Of Oils And Fats (II) (Chapter 3)
7 Enzymatic Modification Of Oils And Fats (I) (Chapter 4)
8 Enzymatic Modification Of Oils And Fats (II) (Chapter 4)
9 Enzymatic Modification Of Oils And Fats (III) (Chapter 5)
10 Enzymatic Modification Of Oils And Fats (IV) (Chapter 5)
11 Biocatalytic Conversion Of Other Lipids (I) (Chapter 6)
12 Biocatalytic Conversion Of Other Lipids (II) (Chapter 6)
13 Use Of Lipases For Organic Syntheses (I) (Chapter 7)
14 Use Of Lipases For Organic Syntheses (II) (Chapter 7)
15 Use Of Lipases For Organic Syntheses (III) (Chapter 7)
最終更新日:2006年11月25日
最終更新日の時点の講義内容で公開を行っております。
最新年度の講義と内容が異なる可能性がありますのでご注意ください。

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